Συνάντηση Αντιπροσωπείας Συλλόγων με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο

Την Πέμπτη 18/11/2021, αντιπροσωπεία των πανελλήνιων συλλόγων μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων που αποτελείται από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Λεοντόπουλο Γρηγόρη, την Πρόεδρο του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κα Θεοδωρίδου Χριστίνα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα “Συνεχίζω” κ. Μαγγίνα Δημήτρη, τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κ. Τσίγκα Ευθύμη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα “Σκυτάλη” κα Λεβαντή Ιωάννα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξεταστεί ο τρόπος παροχής της νέας θεραπείας κατά του COVID-19 στους μεταμοσχευμένους-ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύ σημαντικό γιατί όπως είναι πλέον γνωστό, αρκετά μεγάλος αριθμός ανοσοκατασταλμένων ασθενών, παρά τον εμβολιασμό του δεν αναπτύσσει αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ειδικοί επιστήμονες που διαχειρίζονται αυτές τις εξειδικευμένες διαδικασίες γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος και ήδη διαμορφώνουν τη μέθοδο παροχής της νέας θεραπείας σ’ όποιο ανοσοκατασταλμένο ασθενή την έχει ανάγκη.

Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό  όπως στο νέο   Ε.Κ.Π.Υ δοθεί κωδικός συνταγογράφησεις (με μηδενική συμμετοχή και στην φαρμακευτική αγωγή )σε ασθενείς με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς , όπως επίσης συζητήθηκε και  το θέμα με την Κάρτα ΑΜΕΑ.

Κλείνοντας ο κ. Υπουργός  μας ζήτησε η επικοινωνία μας να συνεχιστεί ώστε αν εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία να συνεργαζόμαστε για την άμεση αντιμετώπισή της.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τη συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *