Επέκταση Επιδόματος Νεφροπαθών σε Άτομα με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς

Στις 8 Δεκεμβρίου 2023 έλαβε ΦΕΚ το αίτημα του συλλόγου μας για την επέκταση του επιδόματος Νεφροπαθών και σε άτομα με ΜΥΚ

Εδώ και αρκετό καιρό, είχε γίνει γνωστό σε όλους, η καταλυτικής σημασίας πρόταση να χορηγηθεί το διατροφικό επίδομα και στα άτομα τα οποία είναι σε μηχανική υποστήριξη καρδιάς(ΜΥΚ), που όπως όλοι ξέρουμε βρίσκονται στο μονόδρομο της μεταμόσχευσης…

Ύστερα από πολλή μεγάλη προσπάθεια και κινητοποίηση του συλλόγου μας «ΣυνεχιΖΩ» , μετά από έναν μαραθώνιο συναντήσεων, με αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και άλλα διοικητικά στελέχη της κυβέρνησης, με πιο σημαντικές ,αυτές που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2023 με τον τότε γενικό γραμματέα κοινωνικής συνοχής και καταπολέμησης τις φτώχειας κ. Σταμάτη, παρουσία μελών του ΔΣ, κ.Μαγγίνα, κ. Μπoϊπολα και κ. Μοιρα, καθώς και του κ. Μαζαράκα μετά της συζύγου του ,ως εκπρόσωπος τον ατόμων με ΜΥΚ.

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της διαδρομής έγινε στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τον  Οκτώβριο 2023 με την υπουργό κοινωνικής συνοχής και οικογένειας  κ. Ζαχαράκη και παρουσία του ίδιων εκπρόσωπων από μεριάς ΔΣ και της κ.Καλύβα μετά του συζύγου της καθώς και της κ.Παππά με την κόρη της  ως εκπρόσωποι των ατόμων με μηχανική υποστήριξη καρδιάς.

Τέλος θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ στην Υπουργό κοινωνικής συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη  καθώς και στον πρώην Γενικό γραμματέα κοινωνικής συνοχής και καταπολέμησης της φτώχειας  και νυν Βουλευτή Επικρατείας κ. Σταμάτη για την άμεση λύση στο αίτημα του συλλόγου μας.

Πατήστε εδώ για το ΦΕΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *