Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων – δώρο ζωής» – παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο» της συγγραφέως – ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώσαν  εκδήλωση με τίτλο: «Δωρεά οργάνων – δώρο ζωής», τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η εκδήλωση ήταν  αφιερωμένη στη δωρεά οργάνων και τη σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη. Πραγματοποιήθηκε  δε, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων (1η Νοεμβρίου), που έχει θεσπίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Με «όχημα» το βιβλίο «Από Αύγουστο … σε Αύγουστο» της συγγραφέως – ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη – Τομεάρχη Παθολογικού Τομέα και Διευθύντριας Α΄ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μητέρα – Όμιλος Υγεία, οι διοργανωτές στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και την υιοθέτηση και τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων, πράξη που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό, την προσφορά και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση στέφθηκε με ευτυχία, καθώς οι ομιλητές ένας εκ των οποίον ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαγγίνας Δημήτριος έλυσε τις απορίες σε ένα κοινό όπυ διψούσε να μάθει όχι μόνο τις προσωπικές εμπειρίες των ομιλητών αλλά και να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες γύρω από τη διαδικασία μιας ολοκληρωμένης μεταμόσχευσης ,από την προσφορά της Δωρεάς , την λήψη των οργάνων, μέχρι και την Μεταμόσχευση!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός της συγγραφέως κ. Ελευθερία Κρικήλη , ο Δρ Βασίλης Βουγάς Συντονιστής Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής κλινικής και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του  Ευαγγελισμού, η κ. Χριστίνα Θεοδωρίου πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμσχευμενων Ελλάδος «Ηπαρχω»,ο Δημοσιογράφος και συγγραφές κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Την εκδήλωση Συντόνισε η Δημοσιογράφος κ. Μάγδα Τσεγκου

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *