Το μήνυμα της αξίας της δωρεάς οργάνων διαμηνύθηκε στην ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας.

Την Κυριακή 12 Μαΐου, ο Πανελλήνιος σύλλογος μεταμοσχευμένων καρδιάς πνεύμονα Συνεχίζω παρευρέθηκε με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στην εκδήλωση «Μάνα -Θείο δώρο» στο δημαρχείο Αμαρουσίου που διοργάνωσε η πανελλαδική διοργάνωση γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΉ σε συνεργασία με την κυρία Χριστίνα Θεοδωρίδου πρόεδρο του συλλόγου Ηπάρχω. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι όλοι με κοινό σκοπό να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για την δωρεά οργάνων. Πριν το τέλος της εκδήλωσης σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης βραβεύτηκαν μητέρες για τις πολύτιμες αποφάσεις τους. Μητέρα που δώρισε τα όργανα του γιου της σε έναν συνάνθρωπό μας και μητέρα που δώρισε ένα κομμάτι από το όργανο της στο ίδιο της το παιδί για να ζήσει.

 

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δρ. Βασίλειος Βούγας, MD,PhD. Συντονιστής διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής-Μονάδας Μεταμοσχεύσεως Οργάνων Γ.Ν. «Ευαγγελισμός» και η Ελευθερία Κρικέλη, διευθύντρια Α’ Παθολογικής Κλινικής Ομίλου «Υγεία»-Μητέρα», Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα.

Συγκινητικές ήταν οι αφηγήσεις του Δημήτριου Μαγγίνα, Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και της Χριστίνας Θεοδωρίδου, Προέδρου Ηπατομεταμοσχευθέντων «ΗΠΑΡχω» για  τις εμπειρίες τους ως υποψήφιοι για μεταμόσχευση, υπογραμμίζοντας ότι το πιο γλυκό τηλεφώνημα που δέχθηκαν ήταν όταν τους είπαν ότι βρέθηκε μόσχευμα.

 

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τραγούδια του ελληνικού και κλασικού ρεπερτορίου από την καθηγήτρια Μονωδίας Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, συνοδευόμενη από την Καλλιόπη Φώτου στο πιάνο, υπό την επιμέλεια της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου.

 

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η Εντεταλμένη σε θέματα πρόληψης της Υγείας Κατερίνα Ιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυριακή Κανάρη-Νταλή και Ευτυχία Παρασύρη, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *