1η Νοέμβρη Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Η 1η Νοέμβρη έχει θεσπιστεί ως πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων από τον ΕΟΜ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας  παρέα με την Γραμματεία Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα κ.Μαρία Νάτσιου βρεθήκαμε στη πλατεία Συντάγματος με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα αυτό.

Η ενημέρωση είναι απαραίτητη και πιο αναγκαία από ποτέ καθώς η Ελλάδα, είναι από τις τελευταίες χώρες στον ευρωπαϊκό χάρτη των μεταμοσχεύσεων.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση και εκατομμύρια ακόμη περιμένουν τη σωτηρία. Το μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση και του αριθμού των ασθενών στις λίστες αναμονής. Μόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, περιμένοντας το μόσχευμα που θα τους χαρίσει τη ζωή.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν μεταξύ άλλων οι:
Χαρης Ρωμας – Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμου & Αθλητισμού, Ανδρεας Νικολοπουλος Βουλευτής ΝΔ, Σωτηρης Καλυβατσης – Ηθοποιός, Μαρια Καρλακη – Τραγουδίστρια κα
Η δωρεά οργάνων μας αφορά όλους!
Γίνε και εσύ δωρητής οργάνων και χάρισε ζωή στον συνάνθρωπο σου ♥️

Είπες το ΝΑΙ και συνεχι…ΖΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *