Κοινωνική Υπηρεσία Π.Σ.Μ.Κ.Π (Λίγα λόγια )

Κοινωνική Υπηρεσία «ΣυνεχίΖΩ»

 

Η κοινωνική υπηρεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα “ΣυνεχίΖΩ”, δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα εθελοντικής δράσης στις  αρχές του 2020 και λειτουργεί στα γραφεία του συλλόγου καθημερινά κατόπιν ραντεβού.

Το τμήμα της κοινωνικής υπηρεσίας υποδέχεται και ενημερώνει τα μέλη του συλλόγου,όπως αυτά ορίζονται από το καταστατικό, για τους σκοπούς, τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται. Μέσα από τη  λήψη κοινωνικού, οικογενειακού και ατομικού ιστορικού συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να διερευνήσει τις εξατομικευμένες ανάγκες του ατόμου και της οικογένειας του και στη συνέχεια μεριμνά για την κάλυψη αυτών. Επιπλέον, η κοινωνική υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση για τις υπάρχουσες κοινωνικές παροχές και τις απαιτούμενες διαδικασίες που χρειάζονται κατά περίπτωση και φροντίζει για τη συνεργασία και το συντονισμό των διαφόρων υπηρεσιών του συστήματος υγείας που χρησιμοποιεί ο επωφελούμενος. Επιπλέον, σε συνεργασία με ψυχολόγο, προσφέρονται δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στα μέλη του συλλόγου και στην οικογένεια τους.

Στόχος της κοινωνικής υπηρεσίας του συλλόγου είναι η παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών που βασίζονται στις αρχές της επαγγελματικής δεοντολογίας που διέπονται από τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια και  αυτοδιάθεση του ατόμου και στο απόρρητο των πληροφοριών.

 

 

Προγραμματισμός Ραντεβού

Κατερίνα Τσάντου

Κοινωνικός Λειτουργός

t: +30 6976295500

e: ky@synehizo.org

Βασίλης Φρανκ Γκουτμάχερ

Κλινικός Ψυχολόγος

t: +30 6981072340

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *