20.11.2019 Πολλαπλά μηνύματα από τη συνάντηση Γεραπετρίτη και οργανώσεων μελών ΕΣΑμεΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη είχαν χθες Τετάρτη 20 Νοεμβρίου εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων και Περιφερειακών Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, μετά από πρόσκληση του κ. Γεραπετρίτη, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Το Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ.Δημήτριος Μαγγίνας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου του Μεγάρου Μαξίμου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Γεραπετρίτης έχει ορισθεί από τον πρωθυπουργό Εθνικός συντονιστής για τις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων μελών της ΕΣΑμεΑ παρουσίασαν τα βασικά θέματα που αφορούν στους φορείς και στους χώρους που εκπροσωπούν, κατέθεσαν υπομνήματα και εξέφρασαν το πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος της χώρας για την ανάγκη να υπάρξει μια πραγματική Εθνική Στρατηγική επίλυσης των θεμάτων ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και των οικογενειών τους, της υλοποίησης της Σύμβασης και της ουσιαστικής ενδυνάμωσης των οργανώσεων μελών της ΕΣΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ καθεαυτής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει μια τολμηρή μεταρρύθμιση στις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα, παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ως στόχο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και διευκρίνισε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν συνάντηση γνωριμίας και αρχικής επικοινωνίας και θα ακολουθήσουν και άλλες. Έθεσε μάλιστα στη διάθεση όλων των οργανώσεων τις υπηρεσίες του Γραφείου του.

Ο κ. Βαρδακαστάνης από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της έστειλε ένα δυνατό, σαφές και κρυστάλλινο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το «αναπηρικό κίνημα της χώρας, αταλάντευτο και με αποφασιστικότητα, συμμετέχει και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Να αντιμετωπιστούν επίσης οι αρνητικές και επώδυνες επιπτώσεις της κρίσης», ενώ παράλληλα τόνισε, «το αναπηρικό κίνημα, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, θα είναι παρόν όπου και όταν χρειαστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του χώρου, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα».

Με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Γεραπετρίτη, η αποστολή συναντήθηκε με τον  γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *