‘Εκπτωση στην Ακτοπλοϊα

 

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας στις 15/7/2013 με θέμα «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία» (αρ.πρωτ. 3324.1/01/13), ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες προσώπων και οχημάτων που δικαιούνται έκπτωση επί του εκάστοτε ισχύοντος ναύλου κατά τη διακίνησή τους με όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτου τρόπου δρομολογήσεως. Διαβάστε αναλυτικά:
•    Ποσοστό έκπτωσης ναύλου κατά 50% σε άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, σε όλες τις θέσεις, με την επίδειξη σχετικής απόφασης των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή των Υγειονομικών Επιτροπών της αρμόδιας διοικητικής αρχής ή ασφαλιστικού φορέα.
•    Ποσοστό έκπτωσης ναύλου κατά 50% σε συνοδούς ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω (στη θέση επιλογής του δικαιούχου), εφόσον ο δικαιούχος είναι άτομο με παραπληγία-τετραπληγία, τύφλωση, νοητική αναπηρία αυτισμό, σύνδρομο Down.
•    Σημειώνεται πως αν ο μεταφορέας απαιτήσει συνοδεία για το άτομο με μειωμένη κινητικότητα, τότε ο συνοδός του ατόμου αυτού μεταφέρεται δωρεάν.
•    Ποσοστό έκπτωσης ναύλου κατά 50% σε αναπηρικά Ι.Χ. επιβατικά οχήματα (συνοδευόμενα από το δικαιούχο και φέροντα δελτίο στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρίες – Δελτίο Στάθμευσης «ΑΜΑ»).
Σημείωση: Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για μετακινήσεις με ταχύπλοα κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με τον όρο ότι, οι συγκοινωνιακές ανάγκες εντός της ιδίας ημέρας (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή), καλύπτονται και από συμβατικό πλοίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *