ΣυνεχίΖΩ επειδή κάποιος είπε ναι

Ο συλλογος μεταμόσχευσης καρδιας & φίλων των μεταμοσχευσεων <<συνεχιζω>> ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2006. Σκοπός του συλλογου ειναι να υποστηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμοσχευση καρδιας,ανθρώπους που ήδη έχουν υποβληθεί σε μεταμοσχευση καρδιας, να προωθήσει την ιδέα της δωρεάς οργανων στην Ελλάδα και φυσικα μεσα απο αυτο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ετςι ώστε να υπάρξει αύξηση των μόσχευματων στην χώρα μας.

 

Στις 21 Φεβρουαρου του ίδιου έτους συντάσσεται το καταστατικό του συλλογου και το ονειρο για προσφορά στον συνάνθρωπο γίνεται πραγματικότητα .

 

Ο συλλογος εχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και διοικείται απο 5μελες Δ.Σ. Το ανώτατο & κυρίαρχο όργανο του συλλογου όμως ειναι η γενική συνέλευση μέσω της οποίας εκδηλώνεται η θέληση των μελών.

 

Τα μέλη του σωματείου διακρίνονται σε : Τακτικά, Αρωγα & Επιτιμα.

 

·Τακτικά μέλη : ειναι τα  άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή εαν ειναι ανήλικοι εκπροςωπουνται απο αυτόν που νόμιμα ασκεί τη γονική μέριμνα ,ειναι Έλληνες πολίτες και κατοικούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Τακτικά μέλη μπορουν να εγγραφούν και άτομα τα οποία πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου με μηχανικη υποςτηριξη ή χωρις και είναι εγγεγραμμένα σε λίστα αναμονής εύρεσης μοσχεύματος.

·Αρωγα μέλη : ειναι τα μέλη των οικογενειών των ασθενών, φιλοι που θέλουν να βοηθήσουν τον συλλογο & γενικά φυσικα ή νομικά πρόσωπα που με την υποςτηριξη τους βοηθούν το έργο και τους σκοπούς του συλλογου.

·Επιτιμα μέλη : ειναι τα φυσικα ή νομικά πρόσωπα που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο συλλογο για την επίτευξη των σκοπών του, αλλα και στον θεσμό των μεταμοσχευσεων γενικότερα.

 

Τα Αρωγα & τα Επιτιμα μέλη ΔΕΝ δικαιούνται να εκλεγούν ή να εκλέγονται .

 

Απο τον Ιούλιο του 2009 ο συλλογος ειναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταμόσχευσης Καρδιας-Πνεύμονα – EHLTF .

 

Τον Μάιο του 2013 και μετα απο απόφαση της γενικής συνέλευσης, ο συλλογος <<συνεχιζω>> θα συμπεριλάβει στα τακτικά του μέλη τους μεταμοςχευμενους πνεύμονα και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε λιστα αναμονής για μεταμοσχευση πνεύμονα. Πραγματοποιούμε  διαδικασίες για την ολοκλήρωση του νέου καταστατικού, με το οποίο θα ειναι σε ισχύ η παραπάνω απόφαση.

 

– Σκοποί 

Οι σκοποί του Συλλόγου είναι πολιτιστικοί και κοινωνικοί και ειδικότερα είναι:

Ι. Η οργάνωση και η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ληπτών καρδιακών μοσχευμάτων, των υποψήφιων ληπτών ιστών και οργάνων, των συγγενών τους καθώς και των φίλων της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων σε ένα ενιαίο φορέα. Επίσης η ηθική τόνωση και η κοινωνική ενσωμάτωση των ληπτών καθώς και των υποψήφιων ληπτών, παρέχοντάς τους κάθε ψυχολογική, ηθική και υλική στήριξη.

ΙΙ. Η προώθηση της ιδέας των Μεταμοσχεύσεων με την ενημέρωση του κοινού και η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση της Πολιτείας και των αρμόδιων οργάνων της. Η αποδοχή μέσω της ενημέρωσης της ιδέας της δωρεάς οργάνων από τους πολίτες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων.

ΙΙΙ. Η υποστήριξη κάθε προσπάθειας της Πολιτείας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των Εθνικών Μεταμοσχευτικών Κέντρων ώστε με εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μεταμοσχευμένων όπως και των υποψηφίων ληπτών.

ΙV. Η υποστήριξη της προώθησης και αξιοποίησης των Τεχνολογιών Μηχανικής Υποστήριξης της Καρδιακής Λειτουργίας όπως και άλλες εναλλακτικές υποστηρικτικές μέθοδοι.

 

– Μέσα Πραγματοποιήσεως Σκοπών 

Ο Σύλλογος επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του με κάθε νόμιμο μέσο και κυρίως :

Ι. Οργανώνοντας κάθε είδους δημόσιες εκδηλώσεις, διαλέξεις, ομιλίες, επιστημονικές συναντήσεις, συνέδρια και σεμινάρια.

ΙΙ. Χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα δημοσιότητας και εκδίδοντας ενημερωτικά περιοδικά έντυπα. 

ΙΙΙ. Εκπονώντας μελέτες, εισηγήσεις και υπομνήματα προς κάθε αρμόδιο φορέα και για τα θέματα που απορρέουν από τους σκοπούς του παρόντος και που συνδέονται με κάθε τρόπο μ' αυτούς.

IV. Οργανώνοντας και λειτουργώντας λέσχη και αθλητικό τμήμα, που θα μπορεί να συμμετέχει σε αθλητική ομοσπονδία ατόμων με ειδικές ανάγκες. 

V. Συγκροτώντας Επιτροπές και Εράνους.

VI. Ενεργώντας τις απαραίτητες συνεργασίες με ομοειδή Σωματεία και ενώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και εντάσσοντας τον Σύλλογο σε Διεθνείς Ενώσεις, Δίκτυα, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες.

VII. Ενεργώντας την απαραίτητη συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) καθώς και με κάθε άλλο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, που αφορά τους λήπτες ή υποψήφιους λήπτες μοσχευμάτων ή όποιον παρέχει οποιαδήποτε προστασία ή υπηρεσία προς αυτούς.

VIII. Οργανώνοντας κατάλληλους χώρους όπου ασθενείς από την επαρχία όπως και όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, θα φιλοξενούνται για όσο χρόνο κρίνεται απαραίτητο.

IX. Οποιοσδήποτε άμεσος ή έμμεσος σκοπός του Συλλόγου που έχει πολιτικά κίνητρα ή κίνητρα που επιδιώκουν συνεργασία με άλλες ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν πολιτικούς σκοπούς, απαγορεύεται.

 

"η ισχύς εν τη ενώσει" ! 

πιστεύουμε ακράδαντα πως για να τα πετύχουμε ολα οςα έχουμε οραματιστεί για τις μεταμοσχεύσεις και δη για τους ασθενείς που εμπλέκονται στη μεταμοςχευςη, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον πιο δυνατό δρόμο, αυτόν της συνεργασίας.Μαζι με άλλους συλλόγους & οργανισμούς, με γνώμονα το κοινό καλο και προτεραιότητα τον συνάνθρωπο ευελπιστούμε και αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο ….ΓΙΑ  ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ !!! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *